Takknemlig for ny jobb

Iuliia Filteva sitter ved bordet sammen med daglig leder Baksetersveen i Ncars.
FAST JOBB: Iuliia fikk fast jobb i Auto1 Innlandet, og daglig leder Anders Baksetersveen er svært fornøyd med sin nyansatte kollega. Foto: MjøsAnker

Da Iuliia Filateva flyttet til Hamar i fjor håpet hun å finne seg en ny jobb i nærheten. Det viste seg å bli mer utfordrende enn hun trodde.

Iuliia søkte mange stillinger, men fikk lite respons. Helsa gjorde det også vanskelig å fortsette i den bransjen hun tidligere hadde jobbet, som var innen varehandel og helsesektoren. Mulighetene virket små, og det hele kjentes nokså utfordrende. – Jeg følte meg litt håpløs,  forteller Iuliia ærlig.

Veileder Siv Iren Nilsen ved NAV Løten så derimot ressursene til Iuliia, og søkte henne inn til MjøsAnker for bistand til å finne varig arbeid. Hos MjøsAnker ble det i samtale med Iuliia avdekket at hun hadde interesse og erfaring fra hjemlandet innen regnskap, og at det var i den karriereretningen Iuliia ville. Men hun var usikker på om det var mulig, for hun hadde tidligere fått avslag på søknad om kompetanseheving innenfor faget. Men denne gangen skulle det heldigvis lykkes!

Iuliias veileder i MjøsAnker, Merete Baraa, så også ressursene som lå i Iuliia. Og hun var fast bestemt på at Iuliia hadde det som krevdes, om hun bare fikk prøve seg på rett sted. Etter tips fra MjøsAnkers markedskontakt Per Edgar Johansen, tok hun kontakt med daglig leder Anders Baksetersveen hos Auto1 Innlandet, som er en del av Ncars konsernet. Baksetersveen var positiv til å ta en prat med Iuliia. Og etter et innledende intervju med Iuliia ble det startet en prosess som etterhvert førte frem til både jobb og studier.

– Iuliia var fremoverlent, entusiastisk, og virket som et lærevillig og forståelsesfullt menneske, sier Anders Baksetersveen når han skal forklare hvorfor han ga Iuliia en sjanse. – Jeg var ikke i tvil.

Baksetersveen har også tidligere ansatt medarbeidere gjennom arbeidsinkludering og synes det er en god måte å rekruttere på. Det gir både arbeidsgiver og deltaker mulighet til å finne ut om jobben er en god match før man eventuelt ansetter.

For Iuliia ble det også raskt klart at dette var en bedrift hun ønsket å jobbe for. Og etter kun noen måneder ble det lagt planer om kompetanseheving og ansettelse. Her var også NAV Løten ved veileder Siv Iren Nilsen en god bidragsyter. Hun skryter også av det arbeidet MjøsAnker har gjort i prosessen med å få Iuliia ut i jobb. – MjøsAnker hadde kartlagt kvalifiseringsbehovet svært godt, noe som var til god hjelp til å få vurdert saken videre og lande på riktig kvalifiserings og lønnstilskudd, forteller Nilsen.

I dag studerer Iuliia 50 prosent regnskapsmedarbeider og har fått en 50 prosent fast stilling hos Auto1 Innlandet, med mulighet for en økning på sikt. Dette er Iuliia svært takknemlig for, og hun retter en stor takk, ikke bare til Auto1 Innlandet, men også til MjøsAnker og NAV som så hva hun trengte for å kunne komme tilbake ut i arbeidslivet. – Merete og Siv Iren har alltid hatt tid og støttet meg, og det gjorde at jeg fikk troen på meg selv igjen, smiler hun.