Hvis ikke vi stiller opp, hvem skal da stille opp?

Uffe Johnson, daglig leder hos Europris Skotterud, avbildet i butikken.
STILLER OPP: Uffe Johnson, daglig leder hos Europris Skotterud. Foto: MjøsAnker

Utsagnet kommer fra Uffe Johnsen, daglig leder ved Europris Skotterud. Han har lang erfaring med arbeidsinkludering, og ser det som en viktig og naturlig oppgave å åpne opp arbeidsplassen og butikken sin for å la ulike mennesker få prøve seg i arbeid. Han er en av dem som ser en stor verdi i å bidra i inkluderingsdugnaden, både for samfunnet, for butikken og for den enkelte som kommer dit i arbeidsutprøving.  

– Her hos oss er alle velkommen, sier Johnsen, og forteller at han er opptatt av å gi folk en sjanse uansett utgangspunkt – «Alle er velkomne, så har de lyst har de plass», sier han. 

For Uffe Johnsen er det viktig at alle som kommer inn i arbeidspraksis føler seg velkommen, og at de tilbys arbeidsoppgaver som de kan mestre. Han er også opptatt av å legge forholdene best mulig til rette, og møter hver deltaker med varme og omtanke.  

Dette er noe som også arbeidsinkluderingsbedriften MjøsAnker merker i samarbeidet med Europris Skotterud.  

– Vi vet at det er trygt å sende personer ut i arbeid til Uffe, sier Hilde Hollås, næringslivskontakt ved MjøsAnker Kongsvinger. Hun er glad for at Europris på Skotterud ser verdien i å bidra med å få flest mulig ut i arbeid.  

Uffe Johnson bidrar gjerne, og forteller at samarbeidet også gir en god gevinst for dem.  

– Det gir jo et par ekstra hender, og en mulighet til å hjelpe. Dette er så viktig, for hvis ikke vi stiller opp, hvem skal da stille opp, spør han.  

Uffe Johnson kommer opprinnelig fra kokkebransjen og har vært vant til å ha mange lærlinger under seg. Han er vant til å hjelpe folk inn i arbeidsoppgavene og arbeidslivet. Kanskje er det også nettopp derfor det er så naturlig å si ja når MjøsAnker ringer for å spørre om han har rom for å ta imot en ny person for arbeidsutprøving. 

– Har man mulighet, bør man hjelpe hverandre, sier Johnsen og sender en klar oppfordring til andre arbeidsgivere. Det er bare å prøve, og kanskje finner man sin neste ansettelse også!