En god opplevelse på språkkurs

Da ukrainske Inna Zakharchenko kom til Norge var hun fast bestemt på å lære seg det norske språket. Målet på sikt er en jobb i Norge innen digital markedsføring.

27 år gamle Inna Zakharchenko kom til Norge i september 2022 og bosatte seg i Hamar. Med seg i bagasjen hadde hun en god CV og erfaring som social media ekspert fra Ukraina. Utfordringen nå ble å lære seg norsk. Som en del av introduksjonsprogrammet deltok hun på språkkurs, og etter hvert på et videre språkkurs i regi av MjøsAnker. I løpet av bare få måneder kunne Inna snakke imponerende godt norsk, og var klar for å lære mer arbeidsspesifikk norsk.

Som en del av kurset fikk derfor Inna praksisplass innen digital innholdsproduksjon. Fra juni til august 2023 var Inna i praksis i markedsavdelingen i MjøsAnker, og jobbet frem både foto, video og innhold til MjøsAnkers digitale flater. Leder for marked- og forretningsutvikling i MjøsAnker, Ingvild Keller, var svært imponert over både ekspertisen og språket til Inna.

-Inna har lært seg godt norsk på meget kort tid, og er lett å kommunisere med. Hun har et stort engasjement for å lære, og er utrolig positiv og engasjert, sier Ingvild Keller.

Inna selv forteller at hun er svært fornøyd med hvordan hun har blitt tatt imot i Norge, og hvordan det har blitt lagt til rette for at hun skal lære seg både norsk språk og kultur. Tiden på MjøsAnker har vært veldig verdifull og hun er glad for den opplæringen som gis til flyktninger fra Ukraina.

– Jeg gjennomførte praksis hos MjøsAnker. Her stupte jeg inn i det norske arbeidsmiljøet, hvor alt er mettet av norsk kultur. Jeg har hatt en kjempegod opplevelse og sitter igjen med en veldig god følelse. Jeg har deltatt i ulike digitale møter og tekniske prosesser, og alle ansatte ble inkludert i prosessen sammen med meg, sier Inna fornøyd.

Nå vil hun gjerne dele sin erfaring og inspirere andre.

-Jeg vil gjerne dele min opplevelse og bidra til å inspirere andre. Nå prøver jeg å forbedre norsken min, ser på norske tegneserier, hører på radio og prøver å kommunisere med folk utelukkende på norsk. Etter min erfaring så gir arbeidspraksis og praktiske oppgaver mer og raskere kunnskap. Øvelse er den mest effektive måten å lære språk og kultur på, sier Inna.

For Inna er målet å fortsette og jobbe innenfor digital markedsføring, og drømmen er å jobbe med produksjon av ulikt innhold til sosiale medier. Hun mener språkopplæringen, og ikke minst den praksistiden hun har hatt i MjøsAnker, har hjulpet henne godt på vei mot drømmejobben.

-Jeg er veldig takknemlig for denne opplevelsen, den vil definitivt hjelpe meg å finne en jobb i fremtiden. Jeg håper å jobbe med digital markedsføring i Norge. Det beste er jo om du kan gjøre det du liker og det som gir deg glede, smiler Inna.