Norskkurset ble veien til fagbrev

To damer står foran et bygg og ser i kamera

I løpet av tre måneder lærte Alicja seg så godt norsk at drømmen om å jobbe innenfor helsevesenet var innen rekkevidde.

Alicja er ei målrettet og svært hardtarbeidende dame. Det kan hovedkursinstruktør Irene Johansen ved MjøsAnker Gran skrive under på, og hun er svært imponert over den innsatsen som Alicja har lagt ned. Alicja hadde ingen norskopplæring før hun kom til MjøsAnker, men i løpet av tre måneder lærte hun så mye norsk at hennes drøm om å jobbe innenfor helsevesenet var innen rekkevidde. Alicja gikk på imponerende vis fra basisnivå, A1, til selvstendig nivå, B1, på knappe tre måneder.

– Jeg er imponert over leseforståelsen, grammatikkinnsatsen og tilegnelsen av et nytt skriftspråk. Hun var utrolig aktiv i sin innlæring, noe som nok bidro til den raske progresjonen, forteller kursinstruktør Irene.

Alicja Baba kom til Norge i 2015, og hadde frem til sommeren 2023 jobbet her i et firma innen transport. Da firmaet gikk konkurs måtte Alicja tenke nytt. Hun ønsket å lære seg mer norsk, slik at hun kunne få flere muligheter i arbeidsmarkedet, og ble derfor søkt inn på norskkurs hos MjøsAnker.

Der fikk hun både norskopplæring og god hjelp og veiledning av kursinstruktør Irene, som også tok kontakt med Karrieresenteret på Hadeland høsten 2023 for en veiledningssamtale. I samtalen ble det sett på hva Alicja trengte for å kunne ta et fagbrev i Norge innen helse. Dokumenter og vitnemål fra hjemlandet hadde behov for å bli oversatt, men utover dette viste det seg at hun både faglig og språklig nå kvalifiserte seg for å kunne ta helsefagarbeiderutdanning. 16. januar 2024 startet hun opp på studiet parallelt med praksis ved Fagertun Omsorgssenter. Der gjør Alicja det så bra at det ligger an til at hun vil få betalte vakter allerede i løpet av våren.

Alicja forteller at hun har fått mye hjelp av MjøsAnker til å komme dit hun er i dag.

– Jeg ønsker å gjøre noe i livet mitt, og det får jeg nå, sier hun. Hun forteller videre at match mellom jobben og hennes interesser er veldig god, og at hun nå opplever å ha funnet sin vei i livet.