Norskopplæring gav Lina jobbmuligheten hun ønsket seg

Veileder i MjøsAnker Ronny Paulsen og kursholder Lina
NY KOLLEGA: Veileder i MjøsAnker Ronny Paulsen, og kursholder Lina Padeleviciene. FOTO: MjøsAnker

Da Lina Padeleviciene startet på praksisnær norskopplæring i april 2022 hos MjøsAnker forsto hun ikke så mye norsk. Det skulle imidlertid raskt endre seg, og på mindre enn ett år så har Lina både skaffet seg gode norskkunnskaper – og ny jobb.

I de første møtene Lina hadde med veileder hos MjøsAnker måtte dialogen gå på engelsk. «Under kartleggingssamtalen vi hadde så måtte vi snakke engelsk sammen», forteller veileder i MjøsAnker Ronny Paulsen. Han har fulgt Lina tett i hele prosessen, og veiledet henne inn i opplæring med mål om å få Lina ut i arbeid i her i Norge.

Fra før hadde Lina jobbet seksten år som engelsklærer, men med manglende norskferdigheter var det likevel vanskelig å praktisere læreryrket. Det var hun veldig innstilt på å endre på, og med knallhard jobbing var det rask fremgang. Allerede på første muntlige test i mai, bare uker inn i norskopplæringen fikk Lina et resultat på A2/B1, en score som viser at norsken definitivt begynte å komme godt på plass. «Det skal nesten ikke være mulig», sier Ronny Paulsen, som lot seg imponere både over det gode resultatet og den fantastiske innsatsen som Lina la ned for å lære seg norsk.

«Jeg hadde et veldig stort ønske om å lære norsk og å finne en jobb, så jeg er veldig glad at jeg fikk mye hjelp og praktisk kunnskap til å jobbe i Norge», forteller Lina. Da kurset var over etter åtte måneder hadde Lina kommet seg helt opp på et B2-nivå, som er et høyt språklig nivå. Ronny Paulsen, på sin side, var så imponert over Lina at han mente hun rett og slett burde søke jobb om selv å bli kursholder hos MjøsAnker. Det gjorde Lina, og det viste seg at hun var den best kvalifiserte søkeren med sitt imponerende språknivå og lærerferdigheter. Dermed kunne Lina oppfylle målet sitt om å komme ut i arbeidslivet i Norge.

I dag jobber Lina som kursholder på praksisnær norskopplæring, det samme kurset hun selv gikk på for bare kort tid siden. Her har hun ansvar for kursdeltakere på de laveste norsk-nivåene. «Hun har mye energi, og hun gir mye av seg selv. Vi er veldig glade for å ha Lina med på laget internt hos oss nå», sier Ronny Paulsen. Også områdeleder for MjøsAnker Gjøvik, Kai Skaugerud, er svært fornøyd med å få Lina ombord som kursholder. Han påpeker at MjøsAnker ikke bare ønsker å bidra til at ulike mennesker skal få nye sjanser, men også å gi sjanser der man ser det er mulig. Han er svært fornøyd med ansettelsen av Lina, og ser at hun passer godt inn både i rollen sin og i teamet av kollegaer. «Hun har virkelig glidd godt inn i miljøet og tatt utfordringer på strak arm», sier han.