– Nå gleder jeg meg til å gå på jobb!

Assisterende leder i Coop Extra Hunndalen, Amalie Johnsen, står sammen med nyansatte Kevin Ødegård foran fruktdisken på Coop Extra Hunndalen.
FIKK FAST JOBB: Assisterende leder i Coop Extra Hunndalen, Amalie Johnsen, setter stor pris på sin nyansatte arbeidstaker Kevin Ødegård. (Foto: MjøsAnker)

Kevin Ødegård var sykemeldt da han kom inn til MjøsAnker og han var usikker på veien videre. Sammen med dyktige veiledere i MjøsAnker måtte en ny kurs stakes ut, og Kevin fikk mulighet til å prøve seg ute i arbeid i form av en praksisplass. Han hadde hørt at Coop Extra Hunndalen hadde et godt arbeidsmiljø og ønsket å komme ut dit i praksis. Det var Coop Extra svært positive til. 

Assisterende leder Amalie Johnsen i Coop Extra Hunndalen fulgte Kevin tett i hele praksisperioden og hun så raskt potensialet i Kevin. «Han fikser det meste, folk er bare nødt til å få lov til å prøve litt. Man kan ikke gå inn med en fordom at det her funker ikke. Bare folk får litt rom så klarer de det meste, og Kevin er blitt rene superstjerna!», forteller en begeistret Amalie Johnsen. Allerede etter 20 minutter ut i første praksisdag lot hun Kevin få prøve seg i kassa, og etter kort tid mestret han alle arbeidsoppgavene i butikken. «Han har vokst veldig mye mens han har vært her. Blomstret litt, syns jeg», legger Amalie til. 

For Kevin har det vært viktig at noen har støttet og heiet på han, slik Coop Extra har gjort. «Det har vært gøy å se hvor fort jeg klarte å lære de tingene», sier Kevin, og påpeker hvor godt han trives i jobben. «Nå gleder jeg meg til å gå på jobb».  

Amalie Johnsen i Coop Extra skryter av samarbeidet med MjøsAnker. «Det har fungert veldig godt», forteller hun. «Det har vært jevnlige møter hver fjortende dag hvor det har vært satt opp delmål underveis. Sammen med Kevins gode innsats i butikken, så resulterte dette i fast ansettelse etter to måneder med lønnstilskudd fra NAV». Det er Amalie Johnsen svært fornøyd med. Også veileder i MjøsAnker, Jeanett Melbøe, er glad for at Coop Extra Hunndalen har åpnet dørene for Kevin og sett muligheten for rekruttering gjennom arbeidsinkludering. Gjennom å være åpne, nysgjerrige og støttende så bidrar bedrifter som Coop Extra i Hunndalen til å gi nye muligheter og skape ny arbeidsglede.