Tilbake i jobb etter pandemien

To menn står foran en vegg med et skilt og ser inn i kamera

Christian Flermoen hadde vært halvannet år utenfor arbeidslivet da han ble søkt inn til MjøsAnker. Pandemien hadde isolert han på 23 kvm hjemmekontor i Oslo, uten mulighet for å reise bort, noe som medførte at han til slutt måtte si opp jobben. Christian flyttet tilbake til Hamar og forsøkte seg i en ny jobb, samt prosjektet «Menn i helse», uten suksess. Det var ikke dette han ville. Løsningen ble MjøsAnker og et svært hyggelig og inkluderende arbeidsmiljø hos SMART Repair Bilpleie.

Sommeren 2022 startet Christian på AFT-tiltaket hos MjøsAnker og for veileder Anne-Lise Grosberghaugen ble det tidlig klart at Christian hadde mål om å komme ut i jobb: «jeg har hatt trua hele veien, fra dag én» forteller hun. Christian er utdannet som IT-konsulent, og er glad i å jobbe med folk. Han fikk forsøke seg som kundeveileder hos SMART Repair Bilpleie og det ble raskt klart at dette var en god jobbmatch. Christian gikk fra 50 til 100 prosent fast jobb på fire måneder. «For oss er det viktig å ta et sosialt ansvar» forteller daglig leder i SMART Repair Bilpleie, Torgeir Tjernø. Han så tidlig ressursene til Christan og har heiet på han hele veien. Dette setter Christian pris på: «Arbeidsmiljøet her er utrolig bra», forteller han.

Torgeir påpeker at dette ikke bare er et sosialt ansvar, men også en nyttig måte å ansette på. «En feilansettelse for et så lite firma som oss er svært kostbart», forteller han, men det å ansette gjennom inkluderende arbeidsliv blir en vinn-vinn for alle parter.