Fikk hjelp til å finne nytt yrke

Trond Bakkestuen var usikker på veien videre og hvilket yrkesvalg han skulle ta. Dette snudde i møtet med jobbkonsulent Tina Asak Vesterås hos MjøsAnker på Lillehammer. Gjennom kartlegginger og samtaler ble det klart at Tronds kreativitet og hans evne til å arbeide med hendene hadde god match med gullsmedfaget.

Tina tok derfor kontakt med Guldsmed Gullhagen AS på Gjøvik for å få på plass en arbeidsutprøving der. Her ble han tatt imot med åpne armer av daglig leder, Anne Slaaen, og gullsmed Eli Fahlstrøm Fergestad, som ble svært imponert over Trond.

– Fra første dag var det tydelig at han hadde en stor interesse for faget. Selv om han i utgangspunktet bare skulle være hos oss å observere ble han fort satt i arbeid av gullsmeden, forteller Anne, og legger til at Trond ikke hadde vært lenge hos Guldsmed Gullhagen før han tok kontakt med gullsmedskolen i Fredrikstad for å etterspørre skoleplass.

Nå er planen å fortsette hos Guldsmed Gullhagen frem til sommeren for så å starte på utdannelsen til høsten. Daglig leder Anne Slaaen er glad de kunne hjelpe Trond videre.

– Vi ønsker å bidra av flere grunner. Trond har lært så mye at han nå er til stor hjelp hos oss, og det gir oss glede å se fremgangen hans. Å vite at han er på rett vei gir oss også stor glede, forteller Anne, som er glad for at Guldsmed Gullhagen kunne bidra til at Trond nå har fått mulighet til å finne veien til et yrke som passer han godt. 

Jobbkonsulent Tina Asak Vesterås er også imponert over Trond sitt engasjement og hans innsats for å utforske nye muligheter.

– Trond er en ung mann med ambisjoner og mål om å kunne jobbe med noe skapende og kreativt, og det har vært utrolig spennende og givende å følge Trond frem til nå, sier hun.